Sečenje magnetne folije i sečenje magnetnih traka je pitanje koje često dobijamo i jedna od stalnih nedoumica. Kako seći magnetnu foliju sigurni smo da ćete rešiti čitanjem ovog teksta. Od stotina Vaših mejlova, na kojima Vam se i ovim putem zahvaljujemo, ovo pitanje se ubedljivo najviše ponavlja.

Magneti u različitim oblicima

Odlučili smo da sa Vama podelimo nekoliko jednostavnih rešenja da vrlo brzo i jednostavno dobijete željeni oblik svog proizvoda.

Savremeni magnetni materijali prate Vaše potrebe i stvaraju mogućnost da najednostavnijim metodama pretočite svoju ideju, kreativnost i umetnost u proizvod. Magnet, koji Vam pruža neograničene mogućnosti u stvaralaštvu je ujedno i vrlo zahtevan materijal.

magnetni stikeri secenje

Permanentne magnete karakteriše izuzetna krtost. Međutim, materijali poput magnetnih traka i magnetnih folija nam ostavljaju prostora da ih oblikujemo po našim potrebama i zahtevima.

Sreća je obostrana jer su magnetne folije samolepljive, natural ili za direktnu štampu sada dostupne u debljinama od 0.3 do 3 mm. Takođe, magnetne trake samolepljive, obične ili u bojama spremne su i čekaju Vaše zahteve. Neke od ideja za magnetne stikere.

Najednostavniji načini za sečenje magnetne folije

MAKAZE : Predmet za rad koji svako domaćinstvo, kancelarija, učionica ili fioka ima… Pomoću njih vrlo jednostavno možete da oblikujete i prilagodite svojim potrebama sve fleksibilne magnete. Potrebno je da definišete oblik budućeg proizvoda, iscrtanim konturama ili štampom definišete putanju kretanja i krenete u akciju. Naša preporuka je da makaze koristite za fleksibilne magnete do 1.2 mm debljine i male serije.

secenje magnetne folije makazama

SKALPEL : Alat koji se najčešće viđa u radionicama, štamparijama, kancelarijama ali i u domaćinstvima, predmetnim kabinetima… kao i makaze, ima ih svuda i svi ih koriste. Rad sa ovim alatom nema ograničenja, možete seći od 0.3 do 3 mm sve fleksibilne magneta. Pravolinijskim sečenjem vrlo brzo i jednostavno rešavate izradu malih i srednjih serija Vaših proizvoda.

secenje magnetne folije skalperom

ŠTANC ALATI : Ovde je već reč o namenskoj izradi alata koja prati oblik Vaših proizvoda. Popularno nazvano štancovanje je metod gde pomoću štanc mašine i adekvatnog alata dobijate oblike fleksibilnih magneta po svojoj želji.

štancovanje magneta

Nepravilni oblici, krive linije, nekoliko različitih oblika u jednom… mogućnosti sečenja magnetne folije su neograničene. Svi štanc alati i mašine podržavaju flekibilne magnete i sve debljine je moguće iseći.

Ovakav način izrade proizvoda zahteva srednje i velike serije. Međutim, vreme izrade je minimalno i u rekordno kratkom roku dobijate na hiljade pripremljenih magnetnih podloga za nanošenje Vaših aplikacija. Takođe, za magnetne folije za direktnu štampu uslovi su isti, nakon štampe vrši se štancanje i dobija se finalni proizvod.

Sve metode sečenja magnetne folije su ispitane i vrlo jednostavne. Tehnička podrška GAUS Magneti je dostupna i raspoložena da svaki pojedinačni slučaj analizira i predloži optimalno rešenje. Za sva pitanja i savete o magnetnim folijama kontaktirajte nas. 

Najnoviji tekstovi

Kategorije proizvoda